Nederland United States Deutschland

Hoe we omgaan met Privacy & Security.

Privacy en security. We horen deze termen vaak, maar wat betekenen ze precies? Hoe garanderen de makers van het Post-IC dagboek dat hier veilig mee wordt omgegaan? We leggen het je hieronder uit. In heldere taal.

Voordat je een account aanmaakt vragen wij uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken. Wanneer je geen toestemming geeft, kun je het digitale dagboek niet gebruiken. Privacy betekent ook dat er juist wordt omgegaan met de gegevens die jij verzamelt, opslaat en verzendt. Met juist bedoelen we dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de daarvoor bestemde doeleinden. Je moet bijvoorbeeld je mailadres invoeren om een account aan te maken. Hier doen wij niets mee, buiten het feit dat het systeem jouw mailadres moet herkennen om in te kunnen loggen. Ook delen we jouw data nooit met andere partijen die niet in opdracht voor ons werken.

Dan de term security. Dat gaat over het garanderen van een veilige omgeving zodat cybercriminelen niet gemakkelijk in jouw account kunnen komen. De Post-IC omgeving wordt continu in de gaten gehouden en er zijn maatregelen genomen om veelvuldige foutieve inlogpogingen te herkennen en te blokkeren. Ook werken we aan aanvullende veiligheidsmaatregelen.

In het dagboek noteer je gevoelige informatie, geschreven teksten en foto’s. Wij zien het als onze taak om je informatie zo goed mogelijk te beschermen en hebben maatregelen getroffen om die daadwerkelijk te kunnen garanderen. We richten het proces in met het ziekenhuizen, waarin (geheel terecht) strenge eisen worden gesteld. Geen patiënt wordt aangesloten voordat de safety officer, privacy officer, jurist en inkoop de bijbehorende documentatie hebben getekend.

Ook sluiten wij verwerkersovereenkomsten met ziekenhuizen af, waarin afspraken staan rondom privacy en security. Het ziekenhuis dat het Post-IC dagboek aanbiedt wordt dan ook gezien als verwerkersverantwoordelijke. Wanneer het ziekenhuis geen vertrouwen heeft in de samenwerking, dan zal het ziekenhuis het dagboek niet aanbieden. Oftewel: als het Post-IC dagboek niet aan de gestelde privacy en security eisen voldoet, kan het dagboek niet bestaan.

Neem contact op met Post-IC.
Wil je meer weten over privacy en security van het Post-IC dagboek?

Neem contact met ons op via help@post-ic.nl.