Samen strijden tegen het Post Intensive Care Syndroom.

Marc Buise, IC-arts in het Catharina Ziekenhuis, deelde voorjaar 2018 zijn idee met Games for Health om een digitaal dagboek voor IC-patiënten te ontwikkelen. Dit om het leven ná de IC draaglijker te maken. Het Catharina Ziekenhuis maakte toen al veel gebruik van fysieke dagboeken, maar het knip- en plakwerk was niet meer van deze tijd. Dat moest veranderen.

De transitie naar een digitaal dagboek ging van start. Voorjaar 2020 brak het coronavirus uit. Het virus betekent langere IC-opnames, meer patiënten die in langdurige slaap worden gehouden en familieleden die amper langs kunnen komen. De vraag naar een digitaal Post-IC dagboek was groter dan ooit. Het team schakelde naar de hoogste versnelling om het dagboek zo snel mogelijk in de ziekenhuizen te krijgen. Eén maand later bereikte het Post-IC dagboek voor morgen de IC-afdelingen. Met twinkelingen in onze ogen kijken we naar het resultaat en alle reacties. Mensen helpen: dát is waarvoor we het doen.

Games for Health,
het team achter Post-IC.

Games for Health? Het Post-IC dagboek is geen spel toch? Nee, allesbehalve zelfs. Maar wij geloven wel in de kracht van speelse en duurzame verbindingen. Met innovatie en technologie als stuwkracht stevenen we recht op ons doel af: 1 miljard gezonde en gelukkige mensen.

PICS en alle bijbehorende symptomen zijn onder een vergrootglas komen te liggen door het coronavirus. Maar het dagboek is er voor iedere patiënt die op de IC wordt opgenomen. Ook wanneer het virus weer is ingedamd. Steeds meer ziekenhuizen sluiten aan om het IC-dagboek op vaste basis aan te bieden. In Nederland, maar ook daarbuiten.

Het Post-IC dagboek is één van de winnaars van het Techleap COVID-19 Program. We doen het niet zozeer voor die winst. Maar we doen het wel om zoveel mogelijk patiënten en familieleden over de hele wereld te bereiken. En daar gaat Techleap ons bij helpen.

Jurriaan van Rijswijk, Oprichter van Games for Health
Ons team bestaat onder andere uit een arts, IC-verpleegkundige, patiëntervaring experts, programmeurs en communicatieprofessionals.

Deze initiatieven dragen
bij aan Post-IC.

Het Catharina Ziekenhuis Is de initiatiefnemer van het Post-IC dagboek voor morgen.
Planetree is onze implementatiepartner voor Nederland.
XTRA ADVICE is onze implementatiepartner voor buiten Europa.
Zorgverzekeraars Nederland heeft de ontwikkeling en opstart mede mogelijk gemaakt.
Rabobank Eindhoven staat garant voor de eerste financiering, zodat we gegarandeerd kunnen draaien.
IC Connect ondersteunt en denkt mee in de ontwikkeling van het Post-IC dagboek.
Nederlandse Vereniging voor Intensive Care heeft ons geholpen met de nodige kennis om Post-IC te kunnen maken.
Family and Patient Centered Intensive Care onderschrijft het belang van het Post-IC dagboek.
Neem contact op met Post-IC.
Ben je als ziekenhuis geïnteresseerd in het Post-IC dagboek?

Stuur een mail naar onze helpdesk via ziekenhuis@post-ic.nl.