Hoe we omgaan met Privacy & Security.
Privacy en security. We horen deze termen vaak, maar wat betekenen ze precies? Hoe garanderen de makers van het Post-IC dagboek dat hier veilig mee wordt omgegaan? We leggen het je hieronder uit. In heldere taal.
Voordat je een account aanmaakt vragen wij uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken. Wanneer je geen toestemming geeft, kun je het digitale dagboek niet gebruiken. Privacy betekent ook dat er juist wordt omgegaan met de gegevens die jij verzamelt, opslaat en verzendt. Met juist bedoelen we dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de daarvoor bestemde doeleinden. Je moet bijvoorbeeld je mailadres invoeren om een account aan te maken. Hier doen wij niets mee, buiten het feit dat het systeem jouw mailadres moet herkennen om in te kunnen loggen. Ook delen we jouw data nooit met andere partijen die niet in opdracht voor ons werken.
Dan de term security. Dat gaat over het garanderen van een veilige omgeving zodat cybercriminelen niet gemakkelijk in jouw account kunnen komen. De Post-IC omgeving wordt continu in de gaten gehouden en er zijn maatregelen genomen om veelvuldige foutieve inlogpogingen te herkennen en te blokkeren. Ook werken we aan aanvullende veiligheidsmaatregelen.
In het dagboek noteer je gevoelige informatie, geschreven teksten en foto’s. Wij zien het als onze taak om je informatie zo goed mogelijk te beschermen en hebben maatregelen getroffen om die daadwerkelijk te kunnen garanderen. We richten het proces in met het ziekenhuizen, waarin (geheel terecht) strenge eisen worden gesteld. Geen patiënt wordt aangesloten voordat de safety officer, privacy officer, jurist en inkoop de bijbehorende documentatie hebben getekend.
Ook sluiten wij verwerkersovereenkomsten met ziekenhuizen af, waarin afspraken staan rondom privacy en security. Het ziekenhuis dat het Post-IC dagboek aanbiedt wordt dan ook gezien als verwerkersverantwoordelijke. Het kan overigens wel zijn dat de verwerkersverantwoordelijkheid bij ons (het Post-IC team) komt te liggen als het ziekenhuis vier weken niet meer actief is geweest in een dagboek.
Je hebt ook altijd de mogelijkheid om een dagboek te beëindigen. Dit doe je door als patiënt of wettelijk vertegenwoordiger in te loggen in het dagboek. Klik rechtsboven op de ‘i’-knop, en klik in dit menu op ‘Verwijderen Dagboek’. Volg de stappen die hier zijn beschreven om het dagboek te beëindigen. Als er twee jaar geen enkele activiteit meer heeft plaatsgevonden in een dagboek, verwijderen we deze automatisch. Uiteraard krijg je hier op tijd per email bericht over.
Het zijn veel woorden, maar ze komen in feite hierop neer: Post-IC voldoet aan alle gestelde privacy- en beveiligingseisen. Anders zou ons dagboek niet kunnen bestaan.
Neem contact met ons op via help@post-ic.nl.